RIVM kiest voor Panflex,
Schonere lucht in een gezonde leefomgeving

Lees verder

Kant- en-klaar WTW pakket,
Voor een snelle en eenvoudige installatie

Lees verder

Rutte voegt ventilatie toe aan basisregels tegen corona,
Wij zoeken graag samen met u naar een passende oplossing!

Lees verder

Nieuwsbrief

FLEXIBELE OPLOSSINGEN VOOR EEN GEZOND EN VEILIG BINNENKLIMAAT 

Bij Panflex staat een veilig en gezond binnenklimaat voorop. Door het gebruik van innovatieve materialen zorgt Panflex voor comfortabele huizen, een gezonde leefomgeving en happy buildings. Door de energietransitie zijn we ons steeds meer bewust geworden van de noodzaak om anders te verwarmen, beter te isoleren en dus ook meer te ventileren en te koelen. Daarnaast zorgt een goed werkend ventilatiesysteem voor een lager energieverbruik. 

Bij het verwarmen op aardgas komt er rookgas vrij die moet worden afgevoerd en moet er lucht naar de CV-ketel worden aangevoerd. Wanneer we woningen en kantoren goed isoleren, dan moeten we ook ventileren om vervuilde lucht af te voeren naar buiten en frisse lucht van buiten naar binnen te brengen.

Een gezond binnenklimaat 

We zijn 90% van ons leven binnenshuis. En een gemiddeld gezin produceert 10 liter vocht per dag. Door een slecht binnenklimaat kun je vaker en langer ziek worden en dat komt dan vaak door slechte ventilatie en achterstallig onderhoud van het ventilatiesysteem. Vocht en schimmel veroorzaken een slechte luchtkwaliteit binnenshuis waardoor ook het zgn. Sick Building Syndrome kan ontstaan. Panflex heeft flexibele oplossingen bacterievrij te ventileren en zo mee te werken aan een gezond binnenklimaat. 

Een veilig binnenklimaat 

Jaarlijks gaan er ca. 10-25 mensen dood door koolmonoxidevergiftiging. Alle onderdelen van een rookgasafvoersysteem moeten daarom van dezelfde fabrikant zijn, waardoor een perfecte rookgasdichte afvoer kan worden verkregen. Verklein bovendien het risico op een koolmonoxidevergiftiging door concentrische rookgasafvoer systemen aan te sluiten. Onze producten hebben het GASTEC QA keurmerk. Hiermee garanderen wij dat ons product voldoet aan de hoogste eisen met betrekking tot kwaliteit, functionaliteit en veiligheid. Panflex heeft flexibele oplossingen die de veiligheid in huis bevorderen en zo mee te werken aan een veilig binnenklimaat.