Flexibele oplossingen,
Voor een gezond en veilig binnenklimaat

Lees verder

Duurzaam ventileren met geïsoleerde slangen

Maandag 27 mei 2019

Duurzaam ventileren met geïsoleerde slangen voorzien van polyesterwol

Als glaswol wordt gebruikt als isolatiemateriaal in geïsoleerde ventilatieslangen, dan bestaat de kans dat er kleine glaswoldeeltjes in de luchtstroom komen die kunnen irriteren. Polyesterwol geeft geen schadelijke deeltjes af is en is gemaakt van gerecyclede plastic flessen.

In ziekenhuizen, scholen, kantoren en openbare ruimtes zijn veel mensen aanwezig en zou een gezond binnenklimaat extra aandacht moeten krijgen. Het gaat dan niet alleen maar om een comfortabel binnenklimaat, maar om een gezond binnenklimaat waar geen glaswoldeeltjes in de luchtstroom en/of schimmels en bacteriën in het ventilatiesysteem tot irritatie kunnen leiden. Ventileren is essentieel voor een gezond binnenklimaat, maar met IsoSoft White wordt het nog duurzamer en nog gezonder.

Onze IsoSoft White flexibele thermisch geïsoleerde ventilatieslangen zijn voorzien van polyesterwol, een duurzaam wolproduct op basis van polyestervezel, dat afkomstig is van gerecyclede plastic flessen. Contact met deze wolsoort levert in tegenstelling tot de minerale wolsoorten geen gevaar op voor de gezondheid, zoals huidirritatie, jeuk en oogaandoeningen. Het materiaal geeft geen stofvorming en bevat geen chemische bindmiddelen. Daarnaast is het niet giftig en 100% recyclebaar. Dat maakt polyesterwol een uitstekend alternatief voor glaswol of steenwol. Deze slangen zijn bovendien voorzien van een antibacteriële coating, waardoor bacteriën en schimmel geen kans hebben.

Voordelen van polyesterwol

In tegenstelling tot minerale isolatiematerialen, zoals glaswol of steenwol, bevat een polyesterwol geen additieven of chemische bindmiddelen. De polyestervezels worden namelijk thermisch gelast. Het isolatiemateriaal geeft daardoor geen enkele geur, vluchtige stoffen of inadembare deeltjes vrij, zodat er geen gezondheidsrisico’s zijn, zowel tijdens de plaatsing als tijdens de verdere levensduur. De polyesterwol is dus absoluut niet giftig en beschermt de installateur en de eindgebruiker volledig.

Polyesterwol is hypoallergeen, het voelt zacht aan en is niet irriterend voor de ogen of de huid, waardoor het geplaatst kan worden zonder bijzondere beschermende kledij. Het gaat hier dus om een onschadelijk en hygiënisch isolatiemateriaal.

Bovendien is de polyesterwol schimmelvrij en trekt geen insecten of parasieten aan omdat het geen enkele voedingsbron bevat. De polyesterwol presteert ook nog eens goed op het gebied van brandveiligheid, want het geeft praktisch geen rook of giftige gassen in geval van brand en veroorzaakt het geen vlamoverslag.

Alle voordelen van polyesterwol op een rijtje:

  • Het is hypoallergeen (geeft geen allergische reactie).
  • Het geeft geen schadelijke deeltjes af.
  • Het bevat geen chemische bindmiddelen.
  • Het is gemaakt van gerecycled materiaal.
  • Het is 100% recyclebaar.
  • Het is brandwerend.

 

 


Foto's


Meer inspiratie