Flexibele oplossingen,
Voor een gezond en veilig binnenklimaat

Lees verder

Panflex

VEILIGER EN SCHOON VENTILEREN

Panflex zorgt voor de toekomst: de antibacteriële coating in een aantal slangen draagt bij aan schone lucht zonder bacteriën en schimmels. Het op nanozilver gebaseerde systeem zorgt voor veilig en schone ventilatie zonder geur. Het heeft geen effect op het milieu en is zo volledig ecologisch. En door de antimicrobiële werking worden allerlei gezondheidsklachten zoals hoofdpijn, vermoeidheid, slaapproblemen en longaandoeningen voorkomen.De AluGuard Plus, IsoSoft Plus en de SonoSoft Plus zijn ventilatieslangen voorzien van die antibacteriële coating.

STERK, COMPLEET EN FLEXIBEL

Panflex ventilatieslangen zijn sterk én flexibel. Dit zorgt voor meer installatiegemak, tijd- en kostenbesparing. De flexibele ventilatieslangen zijn ruim 50% lichter dan stalen kanalen, waardoor de installatietijd wordt gereduceerd en het transport vereenvoudigd. Naast flexibel zijn de slangen ook betrouwbaar. Zo bestaat de AluGuard ventilatieslang uit meerdere lagen aluminium en polyester. Met een totale dikte van 74 micron, versterkt met een hardstalen spiraaldraad kan er gemakkelijk een overspanning van 3 meter worden verkregen tussen twee ophangpunten. Met de ongeïsoleerde AluGuard ventilatieslangen, de thermisch geïsoleerde IsoSoft en akoestisch geïsoleerde SonoSoft ventilatieslangen kan een compleet ventilatiesysteem worden aangelegd. Door de extreem gladde binnenzijde wordt drukverlies geminimaliseerd.

100% JEUKVRIJ ISOLATIEMATERIAAL

Voor de thermisch en akoestisch geïsoleerde ventilatieslangen wordt gebruik gemaakt van 100% jeukvrij isolatiewol. Ecose technologie maakt de wol zachter, irriteert niet aan de huid en geeft weinig geur en stof af. Het natuurlijke bindmiddel wordt op een duurzame manier geproduceerd met plantaardige grondstoffen. Door de hoogste brandveiligheidsklasse is de isolatie praktisch onbrandbaar terwijl hoge waarden en goede geluidsabsorptie worden behaald. De Panflex ventilatieslangen voldoen allemaal aan de hoogste Europese brandklasse en zijn hierdoor praktisch onbrandbaar. Uiteraard zoals in het Bouwbesluit wordt vereist en conform de NEN-EN 13501-1.