Duurzaam bouwen

Duurzaamheid is de afgelopen jaren belangrijker dan ooit tevoren. Het zal u vast niet ontgaan zijn dat de klimaatverandering een van de grootste mondiale problemen is van de 21e eeuw. Veel mensen proberen met een positieve blik naar de toekomst te kijken en een steentje bij te dragen aan het milieu. Zo ook met duurzaam bouwen. Zeker in de wereld van vandaag zijn er nog genoeg innovaties die op ons te wachten staan. Hoe maken we met elkaar verantwoorde keuzes en hoe kunnen we met een positieve blik naar de toekomst blijven kijken?

Een integrale blik op de toekomst

Het maken van verantwoorde keuzes is lastig, maar absoluut niet onmogelijk. Het thermisch isoleren van ventilatiekanalen vergroot de duurzaamheid in utiliteitsgebouwen. De luchtkanalen van ventilatiesystemen zijn vaak gemaakt van verzinkt staal en ventileren de lucht via rechthoekige, ronde of ovale luchtkanalen. Het gaat zowel om warme lucht die van binnen naar buiten gaat, als om koude lucht die van buiten naar binnen gaat.

Ventilatiekanalen thermisch isoleren

Door de ventilatiekanalen thermisch te isoleren, zorgt u voor een duurzamere omgeving. Het nadeel is dat het aanbrengen van isolatiemateriaal op de rechthoekige of ronde ventilatiekanalen vaak een lastige klus is. De ventilatiekanalen zijn meestal gevestigd op grote hoogtes, tegen het dak aan, of op andere moeilijk te bereiken plaatsen. Door de lastransformator, die nodig is om de isolatiedekens vast te maken, zo efficiënt mogelijk te maken, is de uitvoering van het plaatsen van het isolatiemateriaal daardoor een stuk makkelijker geworden. De transformator van Panflex is licht van gewicht en handzaam in het gebruik.

Een hoge laskwaliteit met de accu-lastransformator van Panflex

Met de lastransformator is het thermisch isoleren van ventilatiekanalen nog nooit zo makkelijk geweest. De transformator, compleet geleverd met pistool, boorkop, oplader en koffer, werkt op batterijen en bevestigt in slechts één handeling het isolatiemateriaal op verzinkt plaatstaal (bijvoorbeeld ventilatiekanalen). De snoerloze lastransformator, gecombineerd met lange kabels en gemaakt van lichte materialen, is uitstekend voor de bouwplaats. Zo kunt u gemakkelijk ventilatiekanalen thermisch isoleren en bewust bezig zijn met duurzaam bouwen. Door de condensatorontladingstechniek last u laspinnen zonder overhittingsmarkering aan de andere kant van de metalen plaat.

Rendementswinst

Met thermische isolatie houdt u de warmte beter vast waar u geen warmte wilt verliezen, en verliest u geen koude luchtstroom daar waar juist koelte nodig is. Het resultaat? Het energieverbruik vermindert en er gaat minder energie verloren. Dit is beter voor het klimaat én de portemonnee.

Schimmelvorming is verleden tijd

Een goedwerkende isolatie zorgt naast rendementswinst ook voor minder geluidsoverlast en condensatievorming. Geen condensatievorming klinkt als muziek in de oren, want zo wordt schimmelvorming eenvoudig voorkomen. Preventief beleid dat volgens ons essentieel voor de gezondheid is!