INOX Gastec QA

De renovatie van bestaande schoorstenen

Tijdens het vervangen van de cv-ketel, is het verstandig om de bestaande schoorsteenkanalen ook te controleren. Bouwkundige kanalen kunnen namelijk scheuren, voegen kunnen losraken en er kan condensatie van vocht in optreden. Hierdoor kunnen de kanalen gaan lekken, waardoor de thermische trek (noodzakelijk voor de afvoer van de rookgassen) afneemt. Rookgassen hebben zo ook de mogelijkheid om in de woning terecht te komen. Starre metalen rookgasafvoerbuizen hebben de kans om te gaan corroderen. Dit wordt versneld wanneer er HR-ketels op aangesloten worden. Maar voor dit is een oplossing!

Flexibele rookgasafvoerslangen van Panflex

Door flexibele rookgasafvoerslangen te gebruiken als voering in het bestaande kanaal, voorkom je deze problemen eenvoudig. Een ander voordeel is dat met het gebruik van flexibele rookgasafvoerslangen, de bestaande bouwkundige kanalen of de starre metalen rookgasafvoerbuizen niet hoeven worden aangepast. De voorwaarde is dan wel dat de flexibele rookgasafvoerslangen een kleinere diameter hebben dan het bestaande kanaal, zodat deze door het bestaande kanaal getrokken kunnen worden.

Geen problemen met de luchtweerstand

Een kleinere diameter zorgt niet voor problemen met de luchtweerstand, omdat onze flexibele rookgasafvoerslangen een lage weerstandwaarde hebben. De inwendige structuur van de slangen heeft een oneindig patroon van gelijke ringen. Hierdoor ontstaat er middels inwendige turbulentie een lucht-op-lucht geleiding, wat leidt tot een zeer lage weerstandswaarde.

Het Inox Gastec QA-rookgasafvoersysteem

Het is belangrijk om altijd een binnenvoering aan te brengen als u voor de rookgasafvoer een bestaand en bouwkundig kanaal gebruikt. Panflex heeft speciaal hiervoor het INOX QA-rookgasafvoersysteem ontwikkeld. Dit systeem bevat roestvaststalen INOX-rookgasafvoerslangen die flexibel zijn. Deze slangen vormen de basis van dit systeem.

Een onafhankelijk maar volledig keurmerk

Bij Panflex bieden wij alleen de beste kwaliteit voor onze klanten aan. Het Gastec QA-keurmerk is een vrijwillig kwaliteitskeurmerk en beschouwt men als de ideale manier om de kwaliteit én veiligheid van een product op een volledige en onafhankelijke manier aan te tonen. Heeft een gasproduct het Gastec QA-keurmerk? Dan is dit een verklaring van de fabrikant dat het product voldoet aan de hoogste eisen. Deze eisen hebben betrekking tot kwaliteit, functionaliteit en veiligheid.

Exclusief door Kiwa Nederland B.V. uitgegeven

Gastec QA staat voor Gastec Quality Approved en is een onafhankelijk kwaliteitskeurmerk. Kiwa Nederland B.V. geeft dit exclusief uit. Kiwa Nederland B.V. brengt ons elk jaar een bezoek om een kritische audit op de productie van de gekeurde producten uit te voeren. Zo weten wij zeker dat we alleen producten met een zo hoog mogelijke kwaliteit verkopen.

Toepassingen

✓ Afvoeren van rookgassen
✓ Renovatie van hoogbouw
✓ Geschikt voor zowel HR- en VR-ketels
✓ Geschikt voor oude schoorsteenkanalen met bochten
✓ Kleinere diameters voor renovatie bestaande CLV-systemen

Specificaties

✓ Vervaardigd uit 316Ti roestvaststaal
✓ Unieke dubbele felsnaad
✓ Verkrijgbaar in rollen van 25 en 50 meter*
✓ Verkrijgbaar in dozen met daarin 5, 10 en 15 meter
✓ Minimale luchtweerstand doordat de binnenkant extra glad is
✓ Gastec QA-keurmerk
✓ CE-gekeurd

*De rollen van 25 en 50 meter zijn dubbel geseald met plastic folie, zodat de rol compact blijft bij het afsnijden.