Installatiegemak

In de wereld van lucht- en ventilatiesystemen zijn ventilatieslangen onmisbaar. Ventilatieslangen worden gebruikt om verschillende onderdelen van een lucht- of ventilatiesystemen met elkaar te verbinden. Deze slangen zijn verkrijgbaar in verschillende vormen en maten. Welke ventilatieslang voor uw montage geschikt is, hangt af van de situatie waarin de slang wordt gebruikt. Bij Panflex zijn de ventilatieslangen speciaal gemaakt voor installatiegemak.

De verbindende puzzelstuk
Ventilatiesystemen zijn gemaakt om lucht tussen bepaalde ruimtes te verplaatsen. Denk bijvoorbeeld aan het verplaatsen van buitenlucht naar een gebouw, of het verplaatsen van lucht tussen verschillende ruimtes binnen eenzelfde gebouw. Omdat ventilatiesystemen vaak gebruikt worden voor grote gebouwen en oppervlakten, helpen ventilatieslangen de verschillende onderdelen van het ventilatiesysteem met elkaar te verbinden. Zo is er veel minder las- of lijmwerk nodig en wordt de installatie makkelijker gemaakt, doordat alles als een puzzel in elkaar past.

De voordelen van een ventilatieslang

Voorkom problemen met monteren
Het monteren van een ventilatieslang is een tijdrovende klus en lang niet zo eenvoudig als dat lijkt. Tussen de diameter van de slang en de aansluitmaat is normaliter nooit sprake van een groot verschil. Meestal is het verschil slechts 1 millimeter, waardoor het lastig is om de slang aan te sluiten. Zodra u de slang over de aansluiting schuift, kan dit problemen opleveren. Vooral als u zich bedenkt dat veel ventilatieslangen zich op grote hoogte bevinden, en de montage dus niet goed zichtbaar is met het blote oog. Grote kans dat de slang inwendig ietwat geplooid is en daarom problemen oplevert tijdens het monteren. Vaak is het gebruik van een Guso-ring nodig om de montage goed aan te sluiten. De ventilatieslangen van Panflex zijn anders dan andere ventilatieslangen, en installeert u eenvoudig zonder veel rompslomp.

Monteren zonder gedoe
Met de ventilatieslangen van Panflex laat u het gebruik van de Guso-ring achterwege. Geen gedoe met het monteren van de ventilatieslangen: het aansluiten van flexibele ventilatieslangen hebben wij namelijk een stuk eenvoudiger gemaakt, voor zowel geïsoleerde als ongeïsoleerde slangen. De diameter van onze slangen hebben wij ca. 6 mm groter gemaakt dan de nominale diameter waardes. Doordat de diameters van de slangen groter zijn, zijn de producten uit ons assortiment eenvoudig aan te sluiten op:

Door gebruik te maken van een RVS slangklem of een nylon slangklem, wordt de slang om de buis stevig vastgezet. Het gebruikt van de Guso-ring laat u geheel achterwege. Met het aanbrengen van aluminium tape voor aluminiumlaminaat slangen en kunststof tape voor kunststof slangen, monteert u eenvoudig het geheel netjes af. Zo heeft u geen problemen tijdens het monteren en installeert u probleemloos ventilatieslangen, waar dan ook!