257 woorden
2 minuten leestijd

RIVM kiest voor Panflex

In het Utrechtse Science Park naast de A27 werkt MEET Strukton hard aan de bouw van het nieuwe RIVM hoofdkantoor. Ook het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG) neemt haar intrek in dit nieuwe gebouw met BREEAM Outstanding keurmerk. Een gezonde leefomgeving staat hoog in het vaandel bij deze organisaties en daarom zijn in het pand Panflex akoestisch geïsoleerde slangen en dempers geïnstalleerd om hieraan bij te dragen.

Master ISO AKS

Een fijne werkomgeving is niet alleen voorzien van frisse lucht, maar ook van rust. De Master ISO AKS slang en demper zorgen in het RIVM hoofdkantoor voor akoestische demping van de ventilatie. Het non-woven doek aan de binnenzijde van de slang voorkomt dat er deeltjes isolatiewol in de luchtstroom komen terwijl de sterke buitenmantel de slang flexibel en praktisch onscheurbaar houdt. De demper wordt “oversized” geleverd wat ervoor zorgt dat de installateur deze makkelijk kan aansluiten.

Ecose wol

De dempende werking van de Master ISO AKS slang en demper wordt verzorgd door een speciaal soort glaswol: Ecosewol. Deze glaswolsoort is behandeld met een natuurlijke coating waardoor er minder vezels vrijkomen tijdens installatie en de wol dus minder jeukt. Daarnaast scoort Ecosewol veel hoger bij het dempen van de frequenties die worden voortgebracht door ventilatie-apparatuur. Zo werkt het systeem in stilte aan schone lucht voor de werknemers in het pand.

Bent u benieuwd naar ventilatie-oplossingen voor uw project? Bekijk onze innovaties zoals slangen met antibacteriële coating of met isolatie van polyesterwol. Verder staan onze medewerkers via info@panflex.nl en +31 (0) 318 623 000 klaar om u te helpen.

Foto's

Nieuwsoverzicht