395 woorden
2 minuten leestijd

Rutte voegt ventilatie toe aan basisregels tegen corona

'ZORG VOOR VOLDOENDE FRISSE LUCHT'

Het kabinet voegt een vierde basisregel toe aan de drie bestaande regels: ventilatie. Maar om een overzicht te krijgen van alle mogelijkheden en oplossingen is geen kleinigheid. Daar wil Panflex u graag bij helpen. Denk daarom niet alleen aan de ventilatie apparatuur, maar ook aan alles eromheen zoals manieren om de lucht nog schoner te maken en de juiste demping.

Panflex is al sinds 1978 fabrikant van flexibele (geïsoleerde) ventilatieslangen, dempers en accessoires. In die tijd hebben wij veel kennis en oplossingen ontwikkeld die bijdragen aan een gezonde leefomgeving en schone lucht. Deze kennis willen wij graag met u delen zodat u een weloverwogen keuze maakt bij het verbeteren van de ventilatie in uw gebouw.

Schonere lucht en minder onderhoud door antibacteriële coating
Panflex zorgt voor de toekomst: de antibacteriële coating in een aantal slangen draagt bij aan schone lucht zonder bacteriën en schimmels. Het op nanozilver gebaseerde systeem zorgt voor veilig en schone ventilatie zonder geur. De milieuvriendelijke, ecologische coating houdt de slangen en de lucht langer schoon. Dit voorkomt allerlei gezondheidsklachten zoals hoofdpijn, vermoeidheid, slaapproblemen en longaandoeningen.

Polyesterwol irriteert niet
Vaak worden ventilatieslangen geïsoleerd met behulp van glaswol. Die wol leidt niet alleen tijdens installatie tot (huid) irritatie, maar er kunnen ook tijdens gebruik minuscule vezels in de lucht komen. Onze IsoSoft White flexibele thermisch geïsoleerde ventilatieslangen zijn voorzien van polyesterwol: een duurzaam wolproduct op basis van polyestervezel. Contact met deze wolsoort levert in tegenstelling tot de minerale wolsoorten geen gevaar op voor de gezondheid, zoals huidirritatie, jeuk en oogaandoeningen. Het materiaal geeft geen stofvorming en bevat geen chemische bindmiddelen. Daarnaast is het niet giftig en 100% recyclebaar. Dat maakt polyesterwol een uitstekend alternatief voor glaswol of steenwol.

Denk aan demping: rust in uw gebouw
De motoren in ventilatiesystemen en WTW-units maken geluid. Dit kan zorgen voor een vervelende brom in een ruimte waar het eigenlijk stil zou moeten zijn. Maar ook de luchtstroom zelf kan een ruisend geluid veroorzaken. Dit kan zeer afleidend werken en dit is juist in een leeromgeving belangrijk om te vermijden. De juiste flexibele geluiddempers en akoestisch geïsoleerde slangen kunnen deze geluiden perfect dempen zodat de ruimte stil blijft.

NIEUWSGIERIG WAT WIJ VOOR U KUNNEN BETEKENEN?

Onze adviseurs brengen graag advies uit over de beste oplossingen via mail, telefoon of op locatie. U kunt ons bereiken via info@panflex.nl of +31 (0) 318 623 000.

Nieuwsoverzicht