251 woorden
2 minuten leestijd

Specialist in industrieslangen herdefinieert assortiment

Sinds 1965 richt Panflex zich al op de productie van hoogwaardige industrieslangen. Weliswaar zijn daar in de loop der jaren de rookgasafvoer- en ventilatieslangen aan toegevoegd, maar dat heeft de aandacht voor de industrieslangen zeker niet verslapt. Het assortiment is begin dit jaar verder gestroomlijnd en de positie in de markt opnieuw gedefinieerd. Een gesprek met accountmanager Henry Kale.

Onze kwaliteitsslangen voldoen aan alle eisen die de industrie verlangt, begint Kale. “Het assortiment varieert van ventilatieslangen en hittebestendige slangen tot thermoplastische en polyurethaan slangen. Onze polyurethaan slangen zijn permanent antistatisch, ATEX gekeurd en vlamvertragend. Dat eerste is absoluut uniek in de markt en voorkomt bijvoorbeeld vonkvorming in bepaalde industrieën waar sprake is van chemische dampen. De statische elektriciteit wordt via onze slangen weggeleid. Daarnaast hebben onze slangen een glad stromingskanaal en zijn microbestendig.”

Vijf productgroepen
In ruim 50 jaar heeft Panflex een enorm breed programma opgebouwd. “Dat assortiment is begin dit jaar opgeschoond en gestroomlijnd. We hadden namelijk behoorlijk wat eendagsvliegen in het programma”, weet Kale. “In het verleden werd een specifieke aanvraag direct opgenomen in het standaard assortiment. Dat is nu niet meer.” De focus ligt op vijf productgroepen: slangen voor de afzuiging van ventilatielucht, hete lucht, vaste stoffen (zaagsel, houtspaanders, fijne metaaldelen, grind, granulaat, granen), chemische stoffen/dampen (grafische industrie, kunststof bewerking, loogkasten, zuurkasten) en de automotive (verwarming, afzuiging uitlaatgassen). Daarnaast heeft Panflex zijn positie in de markt opnieuw gedefinieerd. “We leveren onze hoogwaardige industrieslangen voortaan uitsluitend aan machinebouwers en de maakindustrie. Ook zijn ze verkrijgbaar via de technische groothandel.”

Nieuwsoverzicht