316 woorden
2 minuten leestijd

Veilige en duurzame ventilatieslangen

Organisaties nemen steeds meer maatregelen om de bouwplaats en het daar gebruikte materiaal te verduurzamen. Het verlengen van de levensduur van een ventilatieslang is een zeer effectieve manier van duurzaam ventileren. Panflex zorgt voor duurzame ventilatieslangen: onze IsoSoft (thermisch geïsoleerd) en SonoSoft (akoestisch geïsoleerd) ventilatieslangen zijn voorzien van formaldehydevrije isolatiewol.

Duurzaam proces
Door gebruik te maken van formaldehydevrije isolatiewol, wat gemaakt wordt met Ecose-technologie worden er geen kleurstoffen of andere chemische toevoegingen gebruikt. Hierdoor voelen de ventilatieslangen zachter aan, irriteert niet aan de huid en geven minder geur en stof af dan andere isolatieproducten. Het natuurlijke bindmiddel in het proces wordt op een duurzame manier geproduceerd met plantaardige grondstoffen, waardoor er 70% minder energie nodig is om het te produceren. Dit alles maakt het bijzonder duurzaam. Wat onder meer te merken is aan de hoge BREEAM-NL-score die bedrijven kunnen behalen wanneer deze isolatiematerialen worden toegepast. 

Formaldehydevrije producten
Formaldehyde, ook wel spaanplaatglas genoemd, is een kleurloos gas met een prikkelende geur en wordt gebruikt als bindmiddel bij de productie van glaswol. Het is niet verboden om te werken met producten waar formaldehyde in zit, maar de Overheid heeft in het Bouwbesluit wel vastgelegd dat te hoge concentraties verboden is. Desalniettemin waarschuwen longartsen en toxicologen voor de schadelijkheid van formaldehyde. Onderhuids kan formaldehyde irritatie van ogen, neus en keel veroorzaken en soms ook hoofdpijn en vooral mensen met overgevoelige luchtwegen kunnen veel last hebben van formaldehyde. Door gebruik te maken van formaldehydevrije isolatiewol is dit probleem opgelost!

Hoge dempingswaarde
Naast dat de slangen zorgen voor gezonder en veiliger werken hebben de slangen ook een hogere dempingswaarde dan het traditionele glaswol. De vele voordelen kunnen u helpen bij het kiezen voor het juiste isolatiemateriaal wat voor werkgevers belangrijk, omdat een verkeerde keuze een risico voor de gezondheid kan vormen bij de verwerking, het gebruik en het slopen van gebouwen. Met Ecose isotlatiewol kiest u voor veiligheid, gezondheid en duurzaamheid.

Nieuwsoverzicht