Ontdek de kracht van Panflex en 2BA

De naam 2BA staat voor BestandsBeheer Artikelen. 2BA houdt zich onder meer bezig met het onderhouden, beheren en exploiteren van de uniforme artikelbestanden voor de installatiebranche. De online database is geheel neutraal en wisselt product- en handelsgegevens tussen fabrikanten, importeurs, agenten, groothandels, installateurs, reders en andere verwerkers in de installatiebranche uit. Technische groothandels vullen hun webshop aan met de gegevens die in de 2BA-database staan. Een database die vandaag de dag onmisbaar is geworden in de installatiebranche. Panflex maakt ook gebruik van 2BA en vertellen graag meer over 2BA!

Altijd actueel en compleet

Het maken van aankoopbeslissingen gaat tegenwoordig vrijwel altijd vanachter de computer. Doordat 2BA de productinformatie op de website steevast bijwerkt, is het vergelijken van producten ongecompliceerd en brengt het geen rompslomp met zich mee. 2BA beheert al bijna 20 jaar lang de neutrale datapool voor het uitwisselen van productgegevens tussen leverancier en afnemer. Dit gaat gecontroleerd en allemaal op basis van de internationale ETIM-standaarden. Zodra de importeur, fabrikant of agent de productgegevens aan 2BA doorgeeft, controleert en classificeert 2BA deze gegevens in de database. Alle aanvullende informatie wordt gekoppeld met deze gegevens, exact zoals aangeleverd door de groothandel. Zo staat alle informatie, denk aan de prijsinformatie, gewicht en afmetingen, op één plek en vind je razendsnel wat u zoekt.

Alle technische informatie op één plek

Panflex zorgt ervoor dat alle producten en artikelen in de 2BA-database zo goed mogelijk voorzien zijn van alle kenmerken en classificaties. Zo ziet de installateur direct welk artikel het beste is voor de aangeboden oplossing. Het vergelijken van producten gaat alleen vlekkeloos als er veel informatie online beschikbaar is over het product in de webshop van de technische groothandel. Wij geven zoveel mogelijk informatie door over onze producten via de 2BA-database, zodat het vergelijken van informatie van onze producten eenvoudig en snel gaat.

Alle gegevens opgesteld volgens de ETIM-standaard

Alle product- en artikelgegevens van Panflex zijn volgens de ETIM-standaarden opgesteld. Omdat alle artikelbestanden uniform zijn, kan de installateur deze gegevens ook gebruiken in eigen calculatie-, inkoop-, en facturatiesystemen.

De voordelen van 2BA voor installateurs en andere afnemers

Installatiebedrijven en andere technisch georiënteerde ondernemingen willen zo efficiënt en snel mogelijk opereren. Het is daarom noodzakelijk om alle product-, prijs- en voorraadinformatie snel beschikbaar te hebben. Daarom is de datapool van 2BA hier uitermate geschikt voor. Het centrale artikelbestand, waar alle product- en prijsinformatie uit dezelfde bron komt, bevat verscheidene voordelen:

✓Efficiënter ontwerpen, calculeren en bestellen
✓De data is direct beschikbaar via de meest toonaangevende ERP-softwarepakketten of eigen maatwerksystemen
✓Eigen beschikking over uw eigen netto-inkoopprijzen op basis van de overeengekomen inkoopcondities met uw leverancier